Apple Mac mini "M1"

 • Може да добавите 1609 точки с покупката на този продукт. Вижте повече

Кратко описание

изчерпан
Цена: 1609лв.

Основни характеристики

 • Apple M1 Chip
 • Apple M1 (8-ядрен графичен процесор)
 • 8GB
 • 256GB SSD
пълни характеристики
 • Apple M1 (8-ядрен)
 • LAN 10/100/1000 Мбит/сек, Wi-Fi 802.11ax , Bluetooth 5.0

Подобни продукти от Apple

  Mac mini

  Ново сърце.
  За нови подвизи.

  Apple M1 чипът изстрелва нашия най-версатилен и комплексен десктоп в друго измерение. До 3 пъти по-бърз CPU. До 6 пъти по-бърза графика. И най-усъвършен­стваният Neural Engine — за до 15 пъти по-бързо машинно обучение. Приготви се да работиш, играеш и твориш на Mac mini със скорост и мощ отвъд всичко, което си си представял.

  Със суперсилите на Apple M1 чипа

  Малък чип. Огромен скок.

  Той е тук. Първият ни чип, създаден специално за Mac. С невероятните 16 милиарда транзистора, Apple M1 system on a chip (SoC) интегрира CPU, GPU, Neural Engine, I/O и много други в един-единствен миниатюрен чип. С невероятната си продуктивност, персонализирани технологии и водеща в отрасъла енероефективност1, M1 не е просто следващата стъпка за Mac — той е напълно ново ниво.

CPU

8-ядрен CPU

Много мощ
в мини формат.

М1 дава забележителна мощ и скорост на Mac mini. 8-ядреният CPU е с до 3x по-бърза продуктивност от предишното поколение2 – в същия емблематичен, квадратен 7,7‑инчов корпус.

GPU

Невъзмо­жен чип. Неверо­ятна графика.

8-ядреният GPU в M1 чипа е най-иновативният графичен процесор на Apple, точка. И носи в Mac mini най-бързата интегрирана графика в персонален компютър в света9 — с огромно, 6-кратно увеличение в скоростта. Това е невиждана мощ в удивително компактен корпус.

8-core

GPU

До

6X

по-бърза графика

Машинно обучение

16-ядрен Neural Engine. Мозъкът на операцията. Машинното обучение (ML) осигурява изумителна скорост и автоматизация при анализ на видео, гласово разпознаване, обработка на изображения и други. А M1 чипът идва с 16-ядрен Neural Engine и пълна гама ML технологии, които превръщат Mac mini в ML суперсила.


16-core

Neural Engine

До

15x

по-бърза ML продуктивност

macOS Big Sur

Силата на
macOS Big Sur
с M1.

Разработена да отключи целия потенциал на M1 чипа, macOS Big Sur преобразява Mac със скок в производител­ността и много повече. Мощни ъпдейти на приложения. Красив нов дизайн. Водещи в индустрията функции за поверителност и сигурност. Това е най-мощният ни софтуеър досега, работещ на най-авангардния ни хардуеър.

Скорост и отзивчивост

M1 чипът и macOS Big Sur работят заедно за скоростта на цялата система. Mac mini се събужда от сън почти мигновено. Нещата, които правиш всеки ден – от разглеждане на снимки до браузване в Safari – стават по-бързо. А на най-тежките приложения е осигурена мощта, от която се нуждаят.

Повече
мощност.
По-бързо
събуждане.

Най-голямата колекция приложения досега

Стартирай мощни, създадени за M1 приложения. Сегашните ти програми ще работят, благодарение на Rosetta 2. И за първи път можеш да използваш любимите си iPhone и iPad приложения в macOS Big Sur. Така ще имаш достъп до най-голямата колекция от програми за Mac до момента.

Компактен дизайн

Интеграцията на технологиите в M1 чипа дава възможност на Mac mini да работи много по-бързо от по-големите компютри и да извършва сложни задачи с до 60% по-малко енергия от предишното поколение.

Гигантска
продук­тивност
. Минус гиганта.

Обединена памет

Разчупва RAM-ките. M1 чипът идва с до 16GB супербърза обединена памет. Единната памет с висока скорост и ниска латентност позволява на приложенията да споделят ефикасно данни между CPU, GPU и Neural Engine – за да става всичко бързо и гладко.

SSD драйв

Mac mini идва с впечатляващ флаш драйв — до масивните 2TB SSD18 за всички твои снимки и видеа, файлове и приложения. А със скорости до 3,4GB/s19 приложенията и файловете стартират и зареждат за миг.

Сигурност

Keep it secure.
Keep it safe.

  Верса­тилност

  Малък, но всемогъщ.

  Със своя компактен размер, невероятна производителност и множество портове, Mac mini е идеален за редица различни употреби. А с мощния M1 чип в своя 7,7-инчов квадратен корпус, Mac mini ще е удобен където и да решиш да го ползваш.

  Връзки
  и разширение

  Закачай и владей.

  С два светкавични Thunderbolt / USB 4 порта, два USB‑A порта, HDMI 2.0, Wi‑Fi 6 и Gigabit Ethernet, Mac mini е готов за всичко.

Thunderbolt / USB 4

Прехвърляй данни с до 40Gb/s.20 Зареждай и захранвай външни устройства. Свържи един външен дисплей до 6K и втори — с HDMI 2.0 до 4K.

Wi-Fi 6

Още една новост в Mac mini — Wi‑Fi 6 е с по-добра цялостна продуктивност и скорост до 1,2Gb/s — за светкавично бърз пренос на файлове или бекъп с Time Machine.

Wi-Fi 6

up to 1.2Gb/s throughput

macOS Big Sur

See what’s new in
macOS Big Sur.

Характеристики

Серия Mac mini (M1 2020)
Процесор Apple M1 (8-ядрен)
Видео карта Apple M1 (8-ядрен графичен процесор)
Ssd (2.5-инча/msata/m.2) 256GB SSD
Диск без диск устройство
Оперативна памет 8GB (1x 8192MB)
Свързаност LAN 10/100/1000 Мбит/сек, Wi-Fi 802.11ax , Bluetooth 5.0
Интерфейси
 • 2x Thunderbolt 3
 • 2x USB 3.0
 • HDMI 2.0
 • 3.5мм аудио жак за слушалки
 • RJ-45
Операционна система macOS Big Sur 11
Гаранция 12 месеца
Защита при Счупване и Намокряне
Опция за 2.5' диск Не
Опция за mSATA/M.2 Не
Без вентилатор Не

Оторизирани сервизи

Списък с оторизирани фирми, които сервизират този модел. При проблем може да се обърнете към тях.